perjantai 28. tammikuuta 2011

Kulmakarvojen muotoilu

Miten tehdä sopusuhtaiset ja siistit kulmakarvat?

Ihmisillä toistuu usein myös tämä ”kulmakarva-ongelma”.
Kulmakarvoja on vaikea piirtää kynällä luonnollisiksi, niistä tulee usein erinäköiset toisiinsa verrattaessa, jonain päivänä ne ovat onnistuneet ja toisena eivät. Jotkut haluavat käyttää kestoväriä ja toisista taas tuntuu, että kestoväristä tulee aina liian tumma lopputulos. Kyllä tosiaan, kompastuskiviä on monia.
On ihmisiä, jotka suosivat kyniä, toiset vahamaisia värejä ja jotkut taas eivät hyväksyisi mitään muuta tapaa kuin piirtää kulmat puuterimaisella värillä. Riippuu paljon omista jo olemassa olevista (tai olemattomista) kulmakarvoista, mikä itselle on se paras vaihtoehto.


Mitä olen huomannut niin, jotkut tuotteet tuntuvat kuitenkin sopivan tietyntyyppisille kulmille paremmin kuin toiset:

Harvat kulmakarvat/ei karvoja ollenkaan: vahamainen kulmaväri tai kynä
Parhaiten toimivat:                                                Lancome(kynä), Clinique(kynä), Blasco(ultamatte), Clarins kulmapaletti

Normaalit kulmat:                                                 
Parhaiten toimivat:                                                YSL(kynä), Armani(kynä), Dior(kynä),  Shiseido(kynä), Clarins kulmapaletti

Tuuheat kulmat:                                                     tarvittaessa puuterimainen väri tai pelkkä geeli tai väritön vaha
Parhaiten toimii                                                       MAC(geeli)

Vaaleat /valkoiset/harmaat kulmat:              Kulmien siistiminen muotoon ja vaalean ruskea kestoväri ja tai harmaanruskea kynä/puuterimainen väri
Parhaiten toimii:                                                      Clarins kulmapaletti, kestovärit


Vahamaiseen ja puuterimaiseen kulmaväriin tarvitaan viisto kulmasivellin, jota saa ihan Duroyn perusvalikoimasta nimellä Red Devil/Viisto kulmasivellin.
Geelit sisältävät usein itsessään harjan ja kynät tietenkin toimivat sellaisenaan.

On olemassa myös muutamia muotoilua helpottavia perussääntöjä:
Kulmakarvojen tulisi alkaa samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa, korkeimman kohdan olla silmän väriosan uloimmaisen reunan kanssa samassa linjassa ja niiden pitäisi lopulta päättyä viistossa linjassa silmän ulkonurkan kanssa.

Jos kulmat haluaa siis värin avulla muotoilla, kannattaa käyttää seuraavanlaista kaavaa:
Laitetaan sivellin/kynä ensimmäisten ja alinten  kulmakarvojen (samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa) kohdalle. Lähdetään piirtämään kevyttä yläviistoon suuntautuvaa linjaa pitkin alimpia karvoja ja viedään viiva korkeimmassa kohdassa ikään kuin kulmakarvarivin läpi ja pysäytetään se siihen.
Tullaan vastaan aloittamalla taas ensimmäisten kulmakarvojen kohdalta mutta nyt ylärivin mukaisesti ja kuljetaan lähes vaakasuoraa linjaa kohti korkeinta kohtaa. Tavataan alariviä pitkin tullut viiva siinä ja pysäytetään viiva.
Lopuksi tehdään ns. häntä, joka piirretään vain yksinkertaisena ja sen lähtökohta on korkeimmassa kohdassa. Siitä se jatkuu viistosti kohti ohimoa.
Kun kaavan oppii, on helppo tehdä kulmista aina symmetriset ja luonnollisen näköiset. Tärkeää on, ettei paina kynää liian voimakkaasti tai innostu liikaa vahamaisen- tai puuterimaisen värin kanssa. On parempi tehdä ensin vähän kevyemmät kulmat ja lisätä väriä, kuin yrittää poistaa sitä. Myös nyppimisen voi helposti tehdä saman kaavan mukaisesti.
Huom! Kulmageeliksi ja vahaksi sopivat erinomaisesti myös hiustuotteet. Myös hiuslakkaa,hiusvahaa, huulikiiltoa, Elisabeth Ardenin: Eight hour creamiä ja vaseliinia voidaan käyttää itsepäisten karvojen saamiseksi paikoilleen.
Mikäli kulmakarvat ovat kasvaneet liian pitkiksi, voi ne helposti siistiä kampaamalla ne vaikkapa ripsiharjalla suoraan kohti kattoa, sitten lyhentämällä pisimmät karvat kynsi- tai viiksisaksilla ja kampaamalla ne takaisin paikoilleen.




torstai 27. tammikuuta 2011

Perussiveltimet?




Muutamillakin perussiveltimillä tulee hyvin toimeen!
Tavallisessa päivämeikissä pärjää hyvin muutamilla perussiveltimillä, vaikkakin siveltimiä on saatavilla todella paljon ja melkein kaikilla kosmetiikkabrändeillä on omat sivellinsarjansa.
Siveltimet voi hankkia kaikki saman sarjan sisältä jos haluaa, mutta niissä on myös eroja eikä oikein missään brandissä ole välttämättä kaikki siveltimet hyviä , vaikka yksittäisiä helmiä onkin.
Kuitenkin hyvänlaatuisiin siveltimiin kannattaa sijoittaa, sillä ovathan ne hyvin huollettuina ikuiset ja jälki hyvillä siveltimillä on aivan erilaista.
Kotioloissa pärjää kuitenkin jos hankkii seuraavat:
Meikkivoidesivellin(eri mallisia, usein ainakin osittain synteettistä karvaa)
Tarkkuussivellin (pienempi usein suhteellisen litteä aitokarvainen, luomivärin tarkempaa laittoa varten, käy myös esim. rajauksen pehmentämiseen hyvin)
 Häivytyssivellin(pulleampi aitokarvainen, luomivärin häivytykseen)
Puuterisivellin(iso aitokarvainen)
Ripsi- ja kulmaharja(Ripsien ja kulmien siistimiseen)
(Kulmakarvasivellin)(puuterimaisen tai vahamaisen kulmavärin käyttäjille)
(Rajaussivellin) (Nestemäisen, geelimäisen tai vahamaisen silmänrajausvärin käyttäjille)
(Poskipunasivellin) (jos haluaa pienemmän kuin puuterisivellin, sillä sekin käy..)
Muut siveltimet ja oheistarvikkeet ovat sitten plussaa ja niitä voi hankkia aina tarpeen mukaan.


Hyvät meikkivoidesiveltimet kotikäyttöön: Clinique, Duroy, Estee Lauder, Sisley, MAC,Armani(blender brush on ihana..)
Isommat hyvät meikkivoidesiveltimet: MAC, Raili Hulkkonen, Lancome
On makuasia haluaako käyttää minkälaista meikkivoidesivellintä, mutta siveltimien kooltaan pienemmät versiot ovat varmaankin ainakin aluksi helpompia ihan kotikäytössä.
Hyvät tarkkuussiveltimet: Dior, Duroy,
Hyvät häivytyssiveltimet: Clarins, MAC,Duroy,Raili Hulkkonen 4b,Armani, Sisley
Hyvät puuterisiveltimet: MAC, YSL,Clinique,Sisley
Omat suosikit alleviivattuina.

Siveltimet kannattaa pitää puhtaina, jotta niistä saadaan paras hyöty irti.
Mikäli siveltimen karva on mennyt huonoksi esimerkiksi meikkipussissa , kannattaa sivellin miedolla käsisaippualla tai siveltimien puhdistukseen tarkoitetulla aineella puhdistaa, huuhdella kädenlämpöisellä vedellä ja tämän jälkeen voidaan karvaan laittaa tippa hiustenhoitoainetta, huuhdella ja muotoilla sivellinosa uudelleen.  Siveltimet kannattaa myös kuivattaa aina lappeellaan ilmavasti, jottei kosteus jäisi siveltimien tyveen ja näin liuottaisi tai homehduttaisi liimauksia. Kätevin säilytyspaikka on purkki, jossa siveltimet pysyvät hyvin pystyssä. Kuvassa kiva Duroyn purkki, jossa kulkee siveltimet myös siististi mukana ja käytetyt voi laittaa käännettyyn kanteen, ettei sotke kaikkia kun tekee töitä.


 

tiistai 25. tammikuuta 2011

Silmänrajaus helposti


Jos ongelmana on silmänrajauksen teko, saattaa seuraavasta löytyä joitakin käteviä vinkkejä! 

Miten sen saisi kauniiksi viivaksi ilman ”ryppyjä” tai ylipaksuja kohtia.
Miten sen saisi yhdellä vedolla kauniiksi symmetriseksi viivaksi? Mihin kohtaan sen tulisi jatkua ulkonurkassa ja tuleeko se sisänurkkaan ollenkaan? Miksi ei tunnu löytyvän koskaan oikeanlaista rajauskynää tai tussia, kun aina tuntuu olevan joko liian kapea ja kuiva tai sitten liian paksu ja väriäkin saattaa pursuta siveltimestä turhan paljon kerralla, jotta laittamisesta tulisi yhtään mitään?
Useimmat naiset ovat ratkaisseet ongelman olemalla kokonaan käyttämättä rajausta, koska se vain sotkee silmämeikin ja on taas aloitettava kaikki alusta, eikä aamuisin ole sellaiseen aikaa. Iltameikkeihin halutaan usein sitten käyttää myös rajausta, mutta joskus silloinkaan se ei onnistu, vaikka aikaa sen tekemiseen olisi enemmänkin.

Vastauksena tähän ongelmaan kannattaa unohtaa koko ajatuksen täydellisen eyeliner-viivan piirtämisestä.
Kaikki henkilöt joilla on ollut ongelmia rajauksn kanssa ja joille olen neuvonut erilaisen tekniikan laittaa rajaus, ovat siinä onnistuneet. Kunhan ovat unohtaneet tosiaan sen upean virheettömän rajauksen yhdellä vedolla.
Ensin tarvitaan tietenkin hyvä nestemäinen eyeliner tai kynä. Kynistä parhaita ovat mielestäni YSL long lasting eye pencil, Sisleyn eyeliner pencil tai Diorin vastaava. Jos haluaa säästää löytyy Lumenen Natural code sarjasta edullinen vaihtoehto. Huom! Silmänrajauksessa tulisi käyttää siis rajauskynää ei kajalia. Ainoa kajal ,joka mielestäni toimii sekä sisäluomen, että ulkona yläluomen rajauksessa on  Diorin Kohl(kajalkynä). Jos käyttää rajaukseen kynää kannattaa se pitää aina terävänä, näin välttyy ylipaksulta jäljeltä.
Nestemäisistä rajauksista hyviä ovat Armanin Maestro Eyeliner ja Estee Lauderin Double Wear-eyeliner (pysyvät erittäin hyvin myös laskeutuneella luomella eivätkä hankaudu pois tai tartu kulmaluun alle) tai sitten Mac:in nestemäinen rajaus(vedenkestävä). Sensailla löytyy mainio nestemäinen eyeliner, jonka sivellin osa on ikään kuin siveltimen ja tussin välimuoto. Henkilökohtaisesti käytän enimmäkseen Armanin tai Sensain eyelineria, mutta ihmisillä on eri maku. Jos haluaa ihan ohuen siveltimen niin ohuimmat ns. klassisella siveltimellä varustetut löytyvät YSL:n, Mac:in ja Guerlainin valikoimasta. Edullisemmissa oikein toimivia ovat Isadoran uusi ohut nestemäinen eyeliner sekä Maybellinen lasting drama gel eyeliner(sivellin erillisenä mukana pakkauksessa) sekä Lumene Natural Code sarjan nestemäinen rajaus.
Pidetään kynää/sivellintä kädessä hieman lappeellaan ja viedään kynän/siveltimen kärki ihan yläripsien tyveen. Laitetaan kärkiosa  kiinni ripsien tyveen ja piirretään varovaisesti lyhyt viiva ripsilinjan mukaisesti. Rajauksen teon voi aloittaa mistä hyvänsä kohtaa silmää, vaikka keskeltä jos haluaa. Yhtä ja oikeaa aloituskohtaa ei ole olemassakaan. Sitten hitaasti liikuttamalla sivellintä/kynää hieman taas eteenpäin jatketaan viivaa, jne kunnes viiva on halutun pituinen. Ikäänkuin väritettäisiin vain ripsientyvi.
Yleensä päivämeikissä ei tarvitse jatkaa rajausta ulkonurkasta juurikaan ripsien yli, vaan se voidaan lopettaa siihen mihin ripsetkin loppuvat. Vahvemmissa iltameikeissä tarvitaan usein pidempää rajausta.
Jos halutaan ikään kuin liftata meikattavan ilmettä tai jos silmän ulkonurkka luonnostaan hieman laskeutuu, voidaan rajausta hiukan paksuntaa kohti ulkonurkkaa ja näin saadaan silmän ulkonurkkaa kohotettua. Mutta tässäkin on tärkeää, ettei rajausta jatketa yhtään ripsien yli vaan se on paksuimmillaan uloimpien ripsien kohdalla. Ulkonurkkaan muodostuu näin siis ikään kuin matala kolmio, jonka kanta on pystysuorassa ulkonurkassa ja pitkät sivut luomella.
Tärkeää rajauksen ulkonäön kannalta on myös, että rajaus sijaitsee heti ripsien tyvessä, ettei luomelle jää ikään kuin valkoista rajaa tumman rajauksen alle. Jos ripset kasvavat harvemmassa rivissä ja hieman ylempänä kuin ihan luomen tyvessä, kannattaa mustalla silmänrajauskynällä ”värittää” myös ripsien tyvi varsinaisen rajauksen alta. Näin saa silmämeikistä tarkemman ja intensiivisemmän.
Rajauskynän tai tussin hygieenisyydestä kannattaa huolehtia hyvin, jotta välttyy kiusallisilta silmätulehduksilta ja muilta ärsytyksiltä silmissä. Tavalliset puukynät voi hyvin laittaa pakastepussissa yön yli pakkaseen, jolloin kaikki haitalliset mikrobit ja bakteerit kuolevat (kannattaa teroittaa kynät kun ne ovat juuri tulleet pakkasesta, jolloin massa on vielä jäistä.Pakastimeen hetkeksi laitto on oiva apu myös muutenkin jos tuntuu ettei tahdo saada kyniä teräväksi teroitettua. Kylmänä massa onhuomattavasti helpompi teroittaa. Nestemäisen eyelinerin sivellinosan voi puhdistaa tavallisella desinfiointiaineella, jota saa apteekeista.
Mikäli silmänrajauksen teon estää huono näkö, on kaupoista saatavilla sekä suurentavia peilejä että meikkauslaseja, joista saa avun ongelmaan. Suurentavissa peileissä löytyy jopa 10x suurentavia vaihtoehtoja.

torstai 20. tammikuuta 2011

Pysyvä luomiväri

Miten saa luomivärin oikeasti pysymään luomella koko päivän/illan/vuorokauden?

Yksi tapa on pohjustaa luomi ennen luomivärin laittoa. Sen voi tehdä hyvällä mattapinnan jättävällä meikkivoiteella, (jonka on käytännössä todennut pysyvän) tai sitten ihan tarkoitukseen olevalla luomivärin pohjustustuotteella (tällöin ei tarvita meikkivoidetta luomelle lainkaan).
Hyviä pohjustajia ovat esimerkiksi Sensain eye make up base(ohut koostumus), Guerlainin luomenpohjustus(soveltuu myös tummien silmänalusten häivytykseen), Lumenen eye make up base tai Estee Lauderin vastaava tuote.

Minkä tuotteen sitten valitseekin, on tärkeää että tuotetta on koko luomen alueella ja aina kulmakarvojen alareunaan asti. Kulmakarvan alle usein laitetaan vielä lopuksi jotakin vaaleaa luomiväriä tai valoväriä ja näin varmistetaan myös sen intensiivisyys ja pysyvyys.Myös on tärkeää ettei pohjustustuotetta ole liikaa, sillä silloin sen toiminta onkin aivan päinvastainen.

Itse pidän ehdottomasti tehokkaimpana tuotteena (jälleen...) Estee Lauderin Double Wear Concealeria, joka siis ei varsinaisesti olekaan pohjustus, vaan kuten jo aikaisemmin tuli todettua, niin se on peiteväri.
Ei mikä tahansa peiteväri vaan pysyy, pysyy ja pysyy..
Pysyy siis luomella kuin tauti, mahdollistaa värin helpon häivyttyvyyden ja sen lisäksi tasoittaa luomen värin vaaleaksi ennen puuterimaisen luomivärin laittoa ja näin luomivärien värit tulevat kauniisti esiin, eivätkä huku luomen omaan väriin, kuten usein käy.


Tehokkain tapa käyttää tuotetta voimakkaampaan silmämeikkiin, on sekoittaa hiukan peiteväriä ja luomiväriä(voidemainen, kynä tai neste) kämmenselällä valmiiksi massaksi, jonka jälkeen taputtelee massan liikkuvalle luomelle. Tässä kannattaa laittaa yksi silmä kerrallaan valmiiksi, koska massa kuivuu aika pian ja saa paremmin yhden silmän kerrallaan. Sitten halutessaan voi vielä päälle taputella pullealla siveltimellä haluamaansa puuterimaista luomiväriä ja häivytellä sillä meikkiä kevyesti ulospäin luomelta.

Jos tekee n.s smoky eyes-silmämeikkiä, jossa siis luomen pohja (ainakin ripsen tyvestä) tulisi saada mahdollisimman tummaksi ennen puuterimaisen luomivärin laittoa, niin kannattaa sekoittaa peiteväriin kajalkynää. Piirtää kämmenselälle ikään kuin mustaa palloa(väriä saa olla paljon) ja sekoittaa sen joko synteettisellä litteällä siveltimellä, vaahtomuoviaplikaattorilla tai sormella pieneen määrään peiteväriä kämmenselällä ja siitä taputtelee/painelee luomelle sitten. Ja varmasti pysyy. <huom. jos peitevärin ja kajalkynän massasta tulee esimerkiksi hieman siniseen siftaavaa, jota usein tapahtuu, koska mustissa kynissä on paljon sinistä pigmenttiä, niin ei hätää. Kun massan pinnalle sitten levitetään se varsinainen (puuterimainen) luomiväri niin sinisyys haihtuu ja väristä tulee vain erittäin intensiivinen. On muutenkin hyvä käyttää myös tummaan silmämeikkiin muutamaa eri sävyä, ettei tuloksesta tule vain "mustia silmiä", vaan värissä ja meikissä on syvyyttä.
Ja toki muunkin värinen kajalkynä sopii jos halutaan erilainen tulos.Kuitenkin on parempi käyttää kajal-kynää(kohlia) tai pehmeää silmänrajauskynää kuin kovempaa silmänrajauskynää, jotta väriä irtoaisi helposti.
Oli kyseessä siis vahva iltameikki tai pehmeä päivämeikki, pysyy luomiväri hyvin näillä konsteilla eikä tarvitse käydä tarkistelemassa päivän mittaan peilistä luomiaan eikä tuskailla pakkautuneiden luomiväriraitojen kanssa turhaan.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Aloitus ja meikkipohja

19.1.2011
Näin lähti uusi vuosi käyntiin taas ja sen myötä blogi.

Kevät lähestyy ja sen myötä alkaa taas juhlakausi lähestyä! Kivaa taas suunnitella asiakkaiden kanssa ihania häämeikkejä ja juhliin liittyviä muita asioita. Ja onhan muitakin kivoja juhlia taas tulossa, polttareita, synttäreitä ja muita.

Tänään tuli taas kaunis morsian koemeikissä ja onnistuneen kampauksen toteutti Mari Salon Simonetasta, helsingin Kalliosta. Mari on vaan niin hyvä kampauksissa, että huimaa! Aina on kampaukset niin onnistuneita ja tukevia, mutta ennen kaikkea myös ihmisten omaan persoonaan kauniilla tavalla sointuvia. Sekin on taito, että näkee ihmisessä sen oman jutun ja osaa hyödyntäen sitä tehdä kaunista lopputulosta. Kaikki ei sovi kaikille, niinhän se on. Ja hyviä kampauksia tekevä kampaaja on helmi.

Tässä blogissa ajattelin kirjoittaa asioista, joita kauneusammatissa käsittelee päivittäinkin ja joihin asiakkaiden kanssa törmää. Ajattelin laittaa asiat tänne, jotta niistä olisi hyötyä muillekin. Kaikki ovat henkilökohtaisia mielipiteitäni, eivätkä ainoita totuuksia. En myöskään edusta mitään tiettyä yritystä tai tuotesarjaa, vaan esitän vain henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Miten sitten tehdä täydellinen pohja meikkiin?

Ensin kannattaa ottaa huomioon ihon kunto. Onko kuivuutta tai rasvaisuutta paikoitellen tai koko kasvoilla? Sen mukaan valitaan iholle paras kosteusvoide. Rasvaiselle tai sekaiholle mattapohjan jättävä kosteusvoide ja kuivemmalle iholle täyteläisempi.
Seka-rasvaiselle iholle toimii hyvin esimerkiksi Clarins Matifying lotion, Shiseido Skincare linjan light versio tai pelkkäseerumi.
 Kuivalle iholle toimii erinomaisesti myös tehoseerumi kosteusvoiteen alla. Kokeile vaikkapa Estee Lauderin Advanced Night Repair, Cliniquen repairwear serum tai Guerlainin Midnight secret serum voiteen alle.Edullisemmista vaihtoehdoista hyvä kuivalle ja herkälle iholle on Lumenen herkän ihon rauhoittava seerumi.

Ja tämän jälkeen voidaan käyttää meikinpohjustustuote. Kuivalle ja normaalille iholle paras on MAC:in prep+prime skin base visage. Seka rasvaiselle iholle toimii Estee Lauderin Idealist seerumi oivana pohjana ja rasvaisen sekä erittäin helposti kiiltävän ihon paras mattapinnan jättävä (ja pitävä..) tuote on ehdottomasti MAC:in prep+prime face protection visage SPF50 (ei varsinaisesti pohjustus, mutta toimii)!

Kaikkien tuotteiden levitykseen kannattaa käyttää meikkivoidesivellintä. Sivellintä ei kannata pestä tuotteiden välissä, koska tavallaan on parempi, että tuotteet sekoittuvat siveltimessä ja näin saadaan parempi, luistavampi ja luonnollisempi meikkipohja.Lähes kaikilla sarjoilla on valikoimassa omat meikkivoidesiveltimet. Suurin osa on joko kokonaan tai osittain synteettistä karvaa, joten suuria eroja ei ole. Lähinnä eroavaisuudet ovat koossa ja hinnassa. Itse käytän tällä hetkellä asiakkailleni Raili Hulkkosen oman kokoelman meikkivoidesivellintä, joka on erittäin hyvä, mutta kotikäyttöön ehkä hieman massiivinen. Tykkään myös kovasti Cliniquen,Duroyn ja Armanin siveltimistä, joiden koko on huomattavasti pienempi ja kotikäyttöön sopivampi.

Samalla meikkivoidesiveltimellä millä laitettiin hoitotuotteet levitetään nyt meikkivoide tai sävyttävä päivävoide (ihon kunnosta riippuen). Pieni määrä meikkivoidetta kämmenselälle ja siitä siveltimeen. Maalataan kasvot kevyesti keskikohdasta aloittaen ja edetään kevyemmin kohti otsaa, leukaa ja ohimoita.Esimerkiksi leuan alla ja kasvojen reunoilla ei meikkivoidetta tarvitse olla juuri lainkaan sillä siellä alueillahan on harvemmin mitään peitettävääkään.
Jos iho on kovin kuiva ja jopa hilseilevä, ei kannata tehdä niinkään maalaavaa liikettä siveltimellä. Parempi on jos ikään kuin taputtelee/painelee tuotteen siveltimellä kasvoille.Näin ei tule pahentaneeksi hilseilevää pintaa.Ja samalla tekniikalla saa halutessaan myös peittävämmän lopputuloksen.

Kun meikkivoidetta on kasvoilla kevyesti, otetaan peiteväriä vielä kämmenselälle ja siitä siveltimeen. Sitten maalaillaan kevyesti meikkivoiteen ja peitevärin sekoituksella (joka siveltimessä luonnollisesti on) kaikki ne kohdat joita halutaan peittää enemmän. Esimerkiksi näpyt, punoitukset, verisuonet, yms. Kannattaa myös käsitellä ne alueet jo etukäteen joiden tietää mahdollisesti muuttavan väriä päivän kuluessa (posket, nenä, leuka..).Peitevärissä on enemmän pigmenttiä kuin meikkivoiteessa joten se on parempi kun halutaan häivyttää voimakkaampaa värieroa ja pienemmällä määrällä saadaan peittävämpi lopputulos. Mielestäni paras peiteväri löytyy niin ikään Estee Lauderilta, Double Wear Concealer on loistava nestemäinen peiteväri. Sen koostumus on ohut, mutta erittäin tehokas ja se on paras silmämeikin pohjustus, johon olen koskaan törmännyt. Pysyy paikallaan siis loistavasti ja peittää hyvin. Hinnaltaan myös suht edullinen.

Mahdollisesti tummia silmänalusia ei kannata käsitellä vielä.

Kun on käsitelty ongelmakohdat ja saatu iho tasaiseksi otetaan vielä uusi salainen ase, jonka Armani on iloksemme Suomen markkinoille tuonut. Sheer liquid-valovärillä sivellään kevyesti vielä ne kohdat kasvoista joihin halutaan valon hehkua (poskipäät, kulmaluun ylä- ja alapuoli, huulten ympärys, nenän päällinen). Nestemäisestä valoväristä löytyy useita sävyjä, mutta perus suomalaisella iholla toimivat mielestäni parhaiten 0 ja 7.Valoväri ei ole missään nimessä välttämätön, mutta tekee pohjasta uskomattoman heleän ja terveen näköisen.

Sitten ollaankin todennäköisesti jo tuhrittu kämmenselälle kosteusvoidetta ehkä seerumiakin, meikkivoidetta, peiteväriä ja vielä valoväriäkin. No sepä ei haittaa, vaan nyt otetaan pulleahko aitokarvainen sivellin. Siksi aitokarvainen, ettei oteta synteettistä napakampaa sivellintä vaan nimenomaan vähän pöyheämpi. Tällä siveltimellä sekoitellään kämmenselällä KEVYESTI... valoväriä ja meikkivoidetta. (Jos silmänaluset ovat hyvin tummat niin mukaan voi sekoittaa vielä peiteväriä hiukan). Pyöritellään seos siveltimellä kevyesti silmien alle varjokohtiin ja siitä edeten poskiluulle ohimoa kohti.

Tällä yhdistelmällä pohja on luonnollisen näköinen, mutta peittävä ja hehkuu kauniisti, kuin täydellinen terve iho.

Aika vierii...

 Näin se aika vierii eteenpäin... Edellinen postaus täällä vuodelta 2021! Kuitenkin olen täällä. GMC-Studio on täällä ja Kosmetiikkaviidakko...

Blogiarkisto